works

  • samezima_01
  • samezima_02
  • samezima_02_2
  • samezima_03
  • samezima_04
  • samezima_05
  • samezima_06
  • samezima_07
  • samezima_08
  • samezima_09

SAMEJIMA BUTCHER SHOP

An Interior design project of a butcher store with a teppanyaki restaurant. The clients request was to have separate entrances and exits for both the butcher and the restaurant space. Our task was to maintain a feeling of a single store, while seeking for a way to differentiate each function, where the butcher is mainly used during the day, while the restaurant is used during the night. In approach of this project, the functions of the butcher store were placed near the facade, surrounded by glass to bring in light during the day, and to give a window-display feeling at night. In addition, to maintain a clean look, walls were extracted from the interior of the butcher store to keep an open space, while the floor and walls were finished with a resin based durable paint also used in factories. On the other hand, the restaurant space was placed at the back of the project site, equipped with a single long counter where diners can relax and enjoy their meals. While the restaurant was mainly finished with mortar and wood, the floor,  several sections of the walls, the toilet and water facilities were applied with the same paint as the butcher store. Furthermore, the same stainless steel materials used as finishes for the butcher’s worktable and refrigerator/freezer were used for the cooking table and vent hood of the restaurant, giving the two completely different functions a sense of unity.

Client: Samejima Butcher Shop
Type of Project: Interior
Use: Butcher shop + Restaurant
Period: Jan 2020 – Jun 2020
Floor Area: 110.87m2
Location: Fukuoka, Japan
Design: Koichi Futatusmata, Koichi Shimohira (CASE-REAL)
Construction: Ob
Lighting Plan: Moulex Fukuoka
Photo: Hiroshi Mizusaki

  • samezima_d