works

  • sola_18
  • sola_01
  • sola_03
  • sola_04
  • sola_05
  • sola_06
  • sola_07
  • sola_08
  • sola_09
  • sola_10
  • sola_12
  • sola_13
  • sola_14
  • sola_15
  • sola_16
  • sola_17

RESTAURANT SOLA

A restaurant project in Fukuoka, for a chef who received his Michelin star in Paris. The project was created on a large scale 330 sqm site in a passenger terminal commercial complex overseeing the Hakata bay. Requests through the briefings with the client was to keep the kitchen as open as possible, while keeping a close relationship between the restaurant and its guest. Our reply to this was to maintain the massiveness of the space and to make a seamless atmosphere. A large counter and open kitchen was made in the center, and by using the existing mesh-panel ceilings we were able to create a seamless atmosphere throughout the space. In addition, a large sliding door and window was applied in the entrance of the kitchen, to portray a connected feeling stretching to the far end of the kitchen. The bar-space with a high bar counter placed in the 7m high stairwell which is located in the corner of the site, adds the entire space a lounge / restaurant feeling. Detailed processes were given to the main material lauan plywood, combined with a solid piece of nyatoh chosen for its similarity with lauan, to be used for the center counter. The dining counter and kitchen were connected seamlessly with a flat feeling to make its guests visually experience the live-ness of the action taking place in the kitchen.

Type of Project: Interior
Use: Restaurant
Period: Apr 2018 – Nov 2018
Floor Area: 302.2m2
Location: Fukuoka, Japan
Design: Koichi Futatusmata, Koichi Shimohira, Kiyomoto Hirabaru(CASE-REAL)
Construction: ZOOM CO.,LTD.
Lighting Plan: Masaaki Sato(ModuleX FUKUOKA)
Photo: Hiroshi Mizusaki

  • sola_d