works

  • creatore_05
  • creatore_01
  • creatore_02
  • creatore_03
  • creatore_07
  • creatore_08
  • creatore_10
  • creatore_11
  • creatore_12
  • creatore_13
  • creatore_14
  • creatore_15
  • creatore_16
  • creatore_18
  • creatore_19
  • creatore_20
  • creatore_21
  • creatore_22
  • creatore_23
  • creatore_24
  • creatore_26
  • creatore_27

SHOWROOM for WORKSPACE DEVELOPMENT

A project for a showroom where is a hub to support workspace development. The project site was located on the ground floor of an office building facing a main road, a simple large space with structural pillars standing in a grid pattern in a space of about 425sqm. In this collaboration with Plus, we decided to create a showroom where visitors could develop an image of the type of “working space” they desire and actually have it realized.
The main function required for this project was a “scene display” to show various spatial images, and a meeting space to discuss plans while looking at material samples and drawings. In general, showrooms focus on showcasing products and often have a dense layout of products sorted by category. In contrast to this, we believed that it was important not to mix a space for thinking with a space for viewing. Thus, the initial step was to construct a white wall along the existing grid of columns, and to compose the entire space with a single box created by the walls. Furthermore, utilizing the depth of the existing 20-meter section, a T-shape space was created by connecting the facade with the space in the center of the plot. In this T-shaped section, public functions such as the reception area, a café counter for first guidance, and the main meeting space were placed, and thematic scenes are presented in the spaces (boxes) made on both sides along the T. This zoning enables the visitors to recognize each exhibition zone as if they were walking around a gallery, and also allows them to experience the scenes as a whole. Each scene presented reflects the requirements in the modern days where the boundary between office and residence is becoming vague. Because of the simple character of the space, we aimed to create a showroom where visitors can directly experience what they require for a “space for work” at each given moment.

Client: PLUS CORPORATION
Type of Project: Interior
Use: Showroom
Period: Jun 2020 – Dec 2020
Floor Area: 425.59m2
Location: Fukuoka, Japan
Design: Koichi Futatusmata, Koichi Furumura (CASE-REAL)
Construction: CLEA PLANNING
Furniture Plan: Toshinori Tanaka (Acht Inc.)
Interior Styling: Yo Mizoguchi (Studio Yo)
Entrance display: Hidemi Nakaniwa (Nakaniwa Design Office)
Lighting Plan: ENDO Lighting Corporation
Photo: Hiroshi Mizusaki

  • creatore_plan