works

  • kinosaki_21
  • kinosaki_19
  • kinosaki_18
  • kinosaki_06
  • kinosaki_07
  • kinosaki_08
  • kinosaki_09
  • kinosaki_11
  • kinosaki_10
  • kinosaki_12
  • kinosaki_13
  • kinosaki_14
  • kinosaki_15
  • kinosaki_17
  • kinosaki_01
  • kinosaki_02
  • kinosaki_03
  • kinosaki_04
  • kinosaki_05
  • kinosaki_22

HOUSE IN KINOSAKI

A project for a wooden house on a site facing a grade one river. The client requested a house facing this gently running river with a low gradient. However, this river had a history of flooding and other water disasters, so it was essential for us to take these factors into consideration when developing the plan. Thus, we designed a functional layout to ensure safety in case of flooding, where the storage and water facilities were placed on the ground floor, while maintaining the outside view on the floor above, which included the bedrooms, living and dining rooms, and terrace. In addition to the view from the terrace, a large opening was made facing the dinning table to create a lifestyle centered around the scene of the river. On this upper floor, high side lights were placed on the north side to provide stable light throughout the day. In addition, by creating a deep cross-sectional shape for the sunlight to enter the building, we aimed to bring in the light softly as if it were pouring from above. As a result, various ways of light entering the living room, dining room, and kitchen, which were arranged along the north-south axis, created a rhythm within the long, connected space. White was chosen as the base color for the interior and exterior finishes for the entire house. From the walls and ceilings, to the roof, sashes, and the exterior walls, the paint was used in a gradual color scheme while maintaining the same palette aiming to create a space where each white color harmonizes with each other as well as the mountain sceneries of the Toyooka Basin where this project site is located.

Type of Project: Newly build
Use: House
Period: Jun 2019 – 2020
Structure: Wood frame
Scale: 2 Story
Building Area: 84m2
Floor Area: 155.4m2(1F/77m2, 2F/78.4m2)
Site area: 263.7m2
Location: Hyogo, Japan
Design: Koichi Futatusmata, Kiyomoto Hirabaru(CASE-REAL)
Design Cooperation, Construction: Kawashima Co., Ltd.
Lighting Plan: Tatsuki Nakamura(BRANCH LIGHTING DESIGN)
Photo: Hiroshi Mizusaki

  • kinosaki_plan
  • plan