works

  • dreieck_park_01
  • dreieck_park_04_2
  • dreieck_park_02
  • dreieck_park_03
  • dreieck_park_05
  • dreieck_park_09
  • dreieck_park_06
  • dreieck_park_08
  • dreieck_park_10

DREIECK PARK SÜD

A project for a rooftop bar in a newly built building in the center of Fukuoka City. We were asked to design a bar on the rooftop of a 10-story complex building that houses mainly a hotel and shared offices, and that can be used not only by hotel guests but also by the general public. A small park was located in front of this building, and its rooftop had a great view along with an open feeling. However, as is often the case with such buildings, the majority of the rooftop was occupied by facilities necessary for the building, such as cubicles and outdoor AC units, leaving us with the challenge of how to approach the project site neighboring these facilities, while creating an attractive rooftop bar. Rather than denying the surroundings, we attempted to solve this problem by thinking of the bar as an extension of these equipments on the rooftop. First, we selected silver gray as the color of the deck material, which was the designated material for the building. The colors were chosen to harmonize with the textures and tones of the facilities space, such as the galvanized steel and concrete walls. The same decking materials were used throughout the bar, from the benches and counters to the small drink area inside the structure, in order to blur the boundary between the facility space and the bar space. In addition, the convex-shaped structures for the buildings facility that appear on the building slab became an obstacle for the bar space, but was effectively utilized by covering them with the previously mentioned functions such as benches and counters. Thus, we were able to create a sense of unity with the rooftop facilities, and explore the kind of rooftop bar site specific to this environment.

Client: DREIECK PARK SÜD
Type of Project: Interior
Use: Bar
Period: Jul 2019 – Apr 2021
Floor Area: 131.95m2
Location: Fukuoka, Japan
Design: Koichi Futatusmata, Sanae Furusato(CASE-REAL)
Construction: Ob
Photo: Hiroshi Mizusaki

  • plan v2019 [更新済み]