works

  • kaiboku_02
  • kaiboku_01
  • kaiboku_06
  • kaiboku_03
  • kaiboku_04
  • kaiboku_05
  • kaiboku_07
  • kaiboku_08
  • kaiboku_09
  • kaiboku_10
  • kaiboku_11

KAIBOKU

A plan of an Inari-sushi store operated during the afternoon by the Japanese cuisine restaurant “Kaiboku”. By renovating the isolated former facade and part of the restaurant, we were able create a space functioning both as a place for people to purchase inari-sushi and as a waiting room. Although the size of the space is limited to 19.8sqm, we aimed to for an opened atmosphere by creating a connection of the interior wood ceilings with the outside eaves through the hinoki(Japanese cypress) frame placed around the large window. Details were condensed and taken extreme care of in aspects such as the shoji (paper sliding door) covering the wall, the counter made by a solid piece of ginkgo tree, and the Japanese lacquer finished box on which each inari-sushi is prepared. During the night, this space is divided by a shoji and functions as one of the  private rooms of the restaurant.

Type of Project: Interior
Use: Shop&Restaurant
Period: Jan 2016 – Jul 2016
Floor area: 19.08m2(only renovated space)
Location: Fukuoka, Japan
Design: Koichi Futatusmata, Yuki Ohnita(CASE-REAL)
Construction: CLEA PLANNING
Lighting Plan: Masaaki Sato(ModuleX FUKUOKA)
Photo: Hiroshi Mizusaki

  • kaiboku_d