works

  • jurgen_lehl_hakata_13
  • jurgen_lehl_hakata_09
  • jurgen_lehl_hakata_08
  • jurgen_lehl_hakata_14
  • jurgen_lehl_hakata_11
  • jurgen_lehl_hakata_07
  • jurgen_lehl_hakata_02
  • jurgen_lehl_hakata_03
  • jurgen_lehl_hakata_04
  • jurgen_lehl_hakata_05
  • jurgen_lehl_hakata_15
  • jurgen_lehl_hakata_16
  • jurgen_lehl_hakata_17

JURGEN LEHL + BABAGHURI HAKATA

Interior planning for the Hakata store of JURGEN LEHL + BABAGHURI. The project site was a simple, almost rectangular shaped space on the street-level, surrounded by large glass windows on two sides. We felt it would be better to change the inorganic and monotonous nature of the existing space and create an atmosphere with a softer feeling to coincide with the brand’s image of manufacturing with a focus on natural materials. Therefore, we designed a series of large curved walls towards the back of the store space, to create two continuous but relaxed scenes in the store. Taking inspiration from the brand’s image, the walls were finished in green with a steel frame base and plastered to form a rigid, thick wall. The L-shaped shelves laid out along the window make use of the pillars along with the spaces original architectural characteristics. The use of the steel frame base in addition to mortar, resulted in a dynamic volume connecting the pillars within the store. While maintaining a sense of generosity through the use of curves, we aimed to create a space with strength, a space that portrays the solemn state of nature.

Client: Jurgen Lehl Co.,Ltd.
Type of Project: Interior
Use: Boutique&Gallery
Period: Apr 2020 – Oct 2020
Floor Area: 175.12m2
Location: Fukuoka, Japan
Design: Koichi Futatusmata, Koichi Shimohira(CASE-REAL)
Construction: Ob
Lighting Plan: BRANCH LIGHTING DESIGN(Tatsuki Nakamura)
Photo: Hiroshi Mizusaki

  • YL_plan