works

  • godukumachi_01
  • godukumachi_03
  • godukumachi_04
  • godukumachi_02
  • godukumachi_05
  • godukumachi_06
  • godukumachi_07
  • godukumachi_08
  • godukumachi_10
  • godukumachi_11

HOUSE IN GOFUKUMACHI

A plan to renovate 60 square meters on the top floor of a building in Gofukumachi, Fukuoka City from a two-family dwelling to a Japanese-style centered living space for an owner couple and their one child . A large earthen floor stretching from the entrance is the axis dividing two distinct public and private planar configurations. The earthen floor also extends to a small courtyard, creating a living space with a feel of wind and light that allows one to forget they are indoors.

Type of Project: Renovation
Use: Residence
Period: Jul 2010 – Jul 2011
Floor area: 200.5m2
Location: Fukuoka, Japan
Design: Koichi Futatusmata, Yasushi Arikawa(CASE-REAL)
Construction: Ob
Photo: Hiroshi Mizusaki

  • gofukumachi_plan