works

  • aesop_shinjuku_01
  • aesop_shinjuku_02
  • aesop_shinjuku_03
  • aesop_shinjuku_04
  • aesop_shinjuku_05
  • aesop_shinjuku_06
  • aesop_shinjuku_07
  • aesop_shinjuku_08
  • aesop_shinjuku_09
  • aesop_shinjuku_10
  • aesop_shinjuku_11
  • aesop_shinjuku_12
  • aesop_shinjuku_13
  • aesop_shinjuku_14
  • aesop_shinjuku_15
  • aesop_shinjuku_16
  • aesop_shinjuku_17

AESOP SHINJUKU

A jungle of buildings, small alleys with extreme density, and the cities atmosphere of glittering neon-signs. Sihinjuku is always a city with an image of artificial chaos, but also with a nostalgic 80’s atmosphere, and a human-like feeling. We came upon the idea creating a store that can merge this kind of Shinjuku atmosphere, with the opposite natural and generous feeling the Aesop brand has. Cold but warm, new but nostalgic. A place that functions as a new retreat in such city. We chose stainless steel with a mirror finish for the main material. Chipped plaster walls finished with a rough expression, combined with a glorious artificial volume of stainless steel will be applied to create a shop space that is distinct to Shinjuku but also reflects the Aesop brand through its design.

Client: Aesop
Type of Project: Interior
Use: Shop
Period: Jul 2019 – Jan 2020
Floor Area: 82.1m2
Location: Tokyo, Japan
Design: Koichi Futatusmata, Yuki Onita(CASE-REAL)
Construction: &S co.,ltd
Lighting Plan: BRANCH LIGHTING DESIGN (Tatsuki Nakamura)
Photo: Daisuke Shima

  • あ