works

  • higasi_ohwada_08
  • higasi_ohwada_10
  • higasi_ohwada_04
  • higasi_ohwada_11
  • higasi_ohwada_13
  • higasi_ohwada_09
  • higasi_ohwada_14
  • higasi_ohwada_12
  • higasi_ohwada_15
  • higasi_ohwada_16
  • higasi_ohwada_17
  • higasi_ohwada_18

T RESIDENCE

A wooden architecture plan situated at the bottom of a bamboo forest where a small river also flows. The site where the sound of the river can constantly be heard, was chosen by the client. Here, the volumes of the structures were placed along the river, creating a long two layer volume. Thus the sound of flowing water can be heard in all the rooms which also have a view facing the stream. This house also functions as the client’s work space. Here we have created a work space on the 2nd floor, and the living space on the ground floor, and by connecting these two floors with a wellhole we aimed to gently link the atmosphere of these separate floors. In addition, by stretching the living room outwards to the stream as an outdoor wood deck, we aimed to take in the surrounding nature as much as possible.

Type of Project: Newly build
Use: House
Period: Aug 2015 – Aug 2017
Structure: Wood frame
Scale: 2 Story
Building Area: 91.3m2
Floor Area: 135.0m2
Site area: 562.5m2
Location: Chiba, Japan

Design: Koichi Futatusmata, Yuki Onita(CASE-REAL)
Design Cooperation, Construction: Tanaka building firm
Lighting Plan: Tatsuki Nakamura(BRANCH lighting design)
Photo: Takumi Ota

  • higasi_ohwada_d3